Skip to content

Circulaire Puinzooi?

Hoe kunnen we onze afvalstromen omvormen tot waardevolle ingrediënten voor hoogwaardige toepassingen? Tijdens deze onderzoeksopdracht ga je je verdiepen in het recyclen van puin, asfalt en grond!

Omschrijving case:
NTP heeft een puin- en asfalt recyclingbedrijf in de gemeente Ommen. Hier worden elke dag diverse afvalstromen ingenomen en opgewaardeerd voor toepassing in asfalt of bijvoorbeeld als puinfundering onder wegen.

Nu duurzaamheid een steeds prominentere rol inneemt en de brandstofprijzen alsmaar door lijken te stijgen, wordt het steeds interessanter om eens goed te kijken wat we allemaal nog meer zouden kunnen met de inkomende stromen van materialen.

Je gaat onderzoeken hoe recycling in zijn werk gaat en waar nu en in de toekomst een behoefte ligt.
Kunnen we bijvoorbeeld het aandeel bitumen in freesmateriaal scheiden en toepassen in asfaltmengsels of kunnen we puin bijvoorbeeld op andere wijzen behandelen zodat het geschikt is voor andere toepassingen (buiten fundering van een weg).

Met name in deze tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt een interessante opdracht waarmee je actuele kennis opdoet die ons verder kan helpen om de wereld een stukje duurzamer te maken!

Neem voor meer informatie contact op met
Gerhard Weitkamp
Directeur vestiging Hattem