Skip to content

Energie binnen NTP

Afstudeeropdracht: Energie binnen NTP
In de jungle van de energie zien wij door de bomen het bos niet meer. In een rap tempo verandert er heel veel op de energiemarkt. De komst van zonnepanelen, windmolens, elektrische auto’s en elektrisch gereedschap maakt dat wij ons als NTP aan het oriënteren zijn hoe we moeten meebewegen in deze markt.                                                                                                                             

Als ‘onderzoeker’ ga jij ons helpen de energiehuishouding op de projecten binnen NTP in beeld te brengen, maar vervolgens ook op orde te krijgen. Hoeveel energie is er nodig tijdens de verschillende fasen van een project. Te denken valt aan elektrische graafmachines, bandenzagen, trilplaten etc. Maar ook het energieverbruik in een reguliere bouwkeet is daarbij van belang. Jij gaat vervolgens aan de slag om uit te zoeken hoe we energieneutraal kunnen worden, bijvoorbeeld door de juiste accupacks te zoeken die nodig zijn om ons elektrisch materieel rendabel in te zetten.                                        

Jij maakt het energieverbruik inzichtelijk op de kantoren en op de projecten om vervolgens ook te kijken hoe we deze energie duurzaam kunnen opwekken en welke kosten daarmee gemoeid gaan. Je zoekt daarbij het ‘break-even point’ op. Vervolgens stel je een inkooplijst samen waarmee NTP vervolgens geschikte accu’s of ander elektrisch materiaal/materieel mee kan gaan inkopen.

NTP werkt vanuit Hattem, Enschede en Zevenaar aan het duurzaam en veilig aanleggen, verbe-teren en vernieuwen van onze infrastructuur , waterhuishouding milieu en energie. Wij doen dit met meer dan 240 medewerkers, samen met onze vaste partners, onze klanten en onze projectomgeving. Vooral samenwerken van begin tot eind is iets waar wij en onze klanten erg enthousiast over zijn.

Neem voor meer informatie contact op met
Dennis Scheper
Bedrijfsleider