Skip to content

Budgetplafond 22

Hoe kun je, ondanks beperkingen in het budget, toch winnen?

NTP zorgt er dagelijks voor dat haar klanten alle wensen en werkzaamheden voor het project binnen het vaak politieke vastgestelde budget kan worden gerealiseerd. Voor deze organisatie gerichte opdracht ga je onderzoeken op welke wijze NTP dit nog meer kan verbeteren.

Meer dan de helft van de projecten van NTP worden gerealiseerd met een bouwteamsamenwerking. Hierin heeft NTP ook de (mede)verantwoordelijkheid om alle projectwensen en uitgangspunten binnen het vastgestelde budget te realiseren. Hiervoor worden verschillende methoden toegepast maar we willen ons graag blijven verbeteren en zijn dus op zoek naar andere manieren waarbij ook in de beginfase meer (financiële) zekerheid kan worden verkregen richting het eind.

Eén van deze manieren is het ramen conform de SSK-methodiek. Deze methodiek wordt veel toegepast bij overheidsklanten. We hebben tijdens een eerste afstudeeronderzoek al vastgesteld dat de SSK-methode kan worden toegepast voor onze projecten. Tijdens deze vervolgopdracht ga je onderzoeken welke mogelijkheden het SSK-model biedt en hoe deze geïmplementeerd zou kunnen worden in onze organisatie en processen. Hiermee krijgen wij meer grip op geld en kunnen we onze klanten politieke rust en vertrouwen bieden.

NTP werkt vanuit Hattem, Enschede en Zevenaar aan het duurzaam en veilig aanleggen, verbe-teren en vernieuwen van onze infrastructuur. Wij doen dit met meer dan 240 medewerkers, samen met onze vaste partners, onze klanten en onze projectomgeving. Vooral samenwerken van begin tot eind is iets waar wij en onze klanten erg enthousiast over zijn. We hebben een eigen ontwerpbureau (ORBIS) waarmee wij samen met onze werkvoorbereiders en uitvoerders al aan de voorkant het verschil maken!

Neem voor meer informatie contact op met
Gerhard Weitkamp
Directeur vestiging Hattem