Skip to content

Start met graven, Justdiggit!

Ons geschenk dit jaar is een schep, een schep om te graven tegen klimaatverandering. Graven tegen klimaatverandering, dat doet Justdiggit.

In ons bedrijf, in onze projecten zijn we hier steeds mee bezig. Klimaatadaptieve oplossingen, daar werken wij graag aan mee. Ook jij kunt nu mee doen! Haal jij met deze schep een tegel eruit, en plaats je groen er voor terug? Met iedere schep doneren wij aan Justdiggit zodat zij door kunnen blijven graven tegen klimaatverandering.

Trots op deze samenwerking.

We zijn trots dat we samen met Justdiggit en BTN zijn gekomen tot dit unieke geschenk. Met iedere schep schenken wij één bund aan Justdiggit. Een bund is een uitgegraven halve maan waar water in blijft staan zodat het droge land in verschillende landen in Afrika weer groen wordt. Maar ook in Nederland mag en moet het groener. Daarom schenken wij een bund aan Justdiggit en een schep aan jou! Want vergroening begint in onze eigen achtertuin! Een tegel eruit, groen erin! Samen maken we de wereld weer groener. Start met graven, Justdiggit!

Inmiddels zijn er 1000 bunds, 1 bund per schep, aangeschaft waarmee we het vergroeningsproject ‘The Enkii Area’ in Kenia ondersteunen. Een bund is een halvemaanvormige kuil waarin water opgelagen wordt. Doordat het water blijft staan, wordt de grond weer, soms met behulp van zaden, weer vruchtbaar.

Meer informatie over dit project van Justdiggit waar er samen met 140 Masaai boeren wordt gegraven voor vergroening? Kijk op https://lnkd.in/gRrcBiy

Dit doet Justdiggit

Bekijk de videoboodschap van Justdiggit voor NTP

Justdiggit maakt droog land weer groen door boeren te inspireren en te activeren om te vergroenen. Bomen en planten zijn de airconditioning van onze planeet! Daarom is het zo belangrijk om gedegradeerd land te herstellen. De VN heeft berekend dat het mogelijk is om 2 miljard hectare gedegradeerd land te herstellen. Dat is bijna twee keer de omvang van Europa! Het is ons ultieme doel om deze gebieden te herstellen, maar dat kunnen we niet alleen! Start met graven!

Tegel eruit, groen erin!

Ons geschenk dit jaar is een schep, een schep om te graven tegen klimaatverandering. In ons bedrijf, in onze projecten zijn we hier steeds mee bezig. Klimaatadaptieve oplossingen, daar werken wij graag aan mee. Ook jij kunt nu mee doen! Haal jij met deze schep een tegel eruit, en plaats je groen er voor terug?

Met iedere schep doneren wij aan Justdiggit zodat zij door kunnen blijven graven tegen klimaatverandering.

Laten we allemaal de schep oppakken en het land vergroenen om zo onze planeet af te koelen.

STAP 1 Landschapsherstel
Door regenwater op te vangen!

STAP 2 Graven
Door de harde bodem open te breken kan regenwater de grond intrekken, waardoor bodemerosie wordt voorkomen.

STAP 3 Vasthouden van regenwater
Het regent bijna overal op onze aarde, zelfs in de meest droge gebieden. Justdiggit gebruikt eeuwenoude technieken en combineert die met recente innovaties. Hierdoor kan regenwater weer de bodem infi ltreren, waardoor de natuurlijke vegetatie terug kan komen.

STAP 4 Meer regen
Meer vegetatie betekent meer regen in de droge gebieden.

STAP 5 Herstel van de watercyclus
Deze regen zorgt ervoor dat de natuurlijke watercyclus wordt hersteld, met positief effect op verder herstel van vegetatie en ecosystemen.

STAP 6 Met een beetje groen creëer je meer groen
Ook buiten de projecten komt het groen terug!

STAP 7 Hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet
Start met graven! Laten we allemaal de schep oppakken en het droge land vergroenen om zo onze planeet af te koelen.