Skip to content

LynPave asfalt

Bij NTP zijn we voortdurend op zoek naar oplossingen om een duurzame leefomgeving te creëren. Het asfalt wordt steeds groener en efficiënter met LynPave. Op deze manier draagt NTP ook haar steentje bij aan duurzame wegen in Nederland.

Download brochure over LynPave Asfalt

Wat is LynPave asfalt?

LynPave is een vorm van asfalt dat is ontwikkeld om asfalt bij een lagere temperatuur (Warm Mix Asfalt) te produceren en te verwerken. Daarnaast heeft LynPave een positief effect op de weerstand tegen vermoeiing waardoor de levensduur van wegen worden verlengd en onderhoudskosten lager zijn. Met LynPave kunnen we alle asfaltmengsels maken die we ook als “hete” versie kennen. Hiervoor gebruiken we exact dezelfde grondstoffen, maar voegen hier een heel klein beetje LynPave-olie aan toe.

Productieproces van LynPave asfalt

Het productieproces van LynPave asfalt is een ander belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan de eigenschappen. Dit proces omvat technieken die zorgen voor een gelijke menging en optimale verdichting. Dit proces zorgt ervoor dat LynPave asfalt een hogere duurzaamheid Omdat we bij de productie minder CO2-uitstoten dan bij de Hot Mix Asfalt varianten van dezelfde mengsels.

Ontdek de voordelen van LynPave asfalt

  • Duurzaamheid: LynPave asfalt is ontwikkeld om langer mee te gaan dan traditioneel asfalt, waardoor de frequentie van wegwerkzaamheden en bijbehorende verkeersoverlast wordt verminderd.
  • Kostenbesparend: Met LynPave kun je met een dunnere laag dezelfde ontwerplevensduur creëren vergeleken met de traditioneel asfalt. Hierdoor besparen we asfalt.
  • Groene gedachte: LynPave heeft een lagere milieu-impact in vergelijking met traditioneel asfalt, wat bijdraagt aan onze missie om een duurzame leefomgeving te creëren.
  • Hergebruik: Dit type asfalt leent zich daarnaast ook uitstekend voor hergebruik door de structuur.
  • Sterkte en kwaliteit: Als laatste is LynPave asfalt ook een sterker en van hogere kwaliteit als regulier asfalt door de toevoeging van deze unieke olie.

LynPave in de praktijk

In onze projecten heeft LynPave zich bewezen. Het wordt gebruikt op alle wegen in Nederland., waar het de levensduur en duurzaamheid van wegen aanzienlijk verbetert. Dit resulteert in minder onderhoud en reparaties, wat niet alleen kostenbesparingen met zich meebrengt, maar ook de impact op het milieu minimaliseert.

NTP op weg naar een duurzamere toekomst met LynPave

Ons gebruik van LynPave asfalt is een mooi voorbeeld van verduurzaming. Wij begrijpen dat duurzame ontwikkeling niet alleen gaat over het beschermen van het milieu, maar ook over het creëren van kosteneffectieve en langdurige oplossingen voor onze klanten.

Bij NTP streven we ernaar om voorop te lopen in de sector door technologieën zoals LynPave asfalt te omarmen. Het versterkt onze missie om actief bij te dragen aan een duurzame toekomst. Met LynPave zetten we een stap verder in het realiseren van onze visie om leefomgevingen te verbeteren en te verduurzamen, nu en voor toekomstige generaties.

Neem voor meer informatie contact op met
Sander Heitbaum
Algemeen Directeur