Skip to content

Indrukwekkend ontwerp leidt tot prachtig plein op Universiteit Twente

2 maart 2020

De Hogekamp op de Universiteit Twente krijgt steeds meer vorm. Het resultaat wordt steeds meer zichtbaar. In samenwerking met LOLA en de Universiteit Twente voeren we dit bijzondere project uit. 
Er is door de goede samenwerking ruimte voor innovatie en duurzaamheid en voor de juiste ontwerpkeuzes die passen binnen het Universiteitsterrein .


LOLA voltooide het ontwerp voor het Hogekamp-plein op de universiteitscampus van Twente. Het rechthoekige plein ligt tussen de campusgebouwen en veel groen. Het wordt uitgerust met twee helderblauwe tribunes en fungeert als een plek voor ontmoeting, studeren, sporten en evenementen.


Een diagonale as over het plein verbindt de hoofdcampus met sportfaciliteiten en een van de ingangen aan de andere kant van het water. Deze as wordt geflankeerd door grote betonblokken. Deze blokken kunnen worden gestapeld, gerangschikt en herschikt in plaatsen om elkaar te ontmoeten, te zitten en te studeren. Het Hogekamp-plein zelf is omgeven door tuinen. De tuinen van het hotel zijn voorzien van weelderige beplanting, een terras, vijvers en gazons.


De tuinen aan het water zijn ontworpen als watertuinen, gevuld met riet en lelies. Hun functie is om weglopend water van het plein te bufferen, waardoor het klimaatadaptief wordt. Door water uit de aangrenzende vijver over dit helofytenfilter te laten circuleren en filtreren, zal de waterkwaliteit van de vijver in de loop van de tijd verbeteren. 
Victor Scholman, uitvoerder bij NTP vertelt daarover: ‘Het is echt mooi om op deze manier samen te werken en gezamenlijk tot de juiste expertise te komen om een zo optimaal mogelijk plein te creëren.’