Skip to content

Meidoornplein opnieuw ingericht

3 november 2023

Samenwerken tegen Eenzaamheid

Bij NTP zijn we niet alleen trots op onze mooie projecten die we realiseren, maar ook op onze betrokkenheid bij de gemeenschap waarin we werken. Eén van onze meest recente projecten, de herinrichting van het Meidoornplein in Wezep, is een goed voorbeeld van hoe aannemers en lokale gemeenschappen kunnen samenwerken om een grotere kwestie aan te pakken: eenzaamheid.

In samenwerking met de gemeente Oldebroek hebben we ons ingezet om aandacht te vragen voor eenzaamheid. De gemeente Oldebroek is al langer bezig om het taboe rondom eenzaamheid te doorbreken en inwoners te verbinden. Als aannemer kregen we de eer om het Meidoornplein opnieuw in te richten in een Bouwteam. Het Meidoornplein was een ongezellig plein met veel potentie, mede door de (ver)bouw van de twee supermarkten werd de mogelijkheid gecreëerd om hier wat aan te doen . Het centrum hebben we voorzien van nieuwe riolering, verlichting  en bestrating. Het is getransformeerd tot een ontmoetingsplek, met groen en bankjes, die de lokale gemeenschap verbindt en een positieve impact heeft op ondernemers en bezoekers.

Verbinding op het Meidoornplein

Een van de meest bijzondere aspecten van dit project is de “Tour van Verbinding”. Dit is een concept dat letterlijk een plek heeft gekregen op het Meidoornplein. In samenwerking met de kerngroep Verbinding waarin verschillende belangrijke stakeholders zitten zoals de Huiskamer van Wezep, Wijkraad de Akkers, De Klinker, Wijkcomité de Heigraaf, Dorpshuis ’t Grinthuus, Tienerhonk Oldebroek, het Pastoraal Platform Wezep en natuurlijk de gemeente Oldebroek, hebben we een innovatief project tot leven gebracht dat eenzaamheid een gezicht geeft.

Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid in 2022 heeft de kerngroep Verbinding zich ingezet zodat inwoners van de gemeente Oldebroek maar liefst 500 zwerfkeitjes konden beschilderen. Elke steen is uniek, zowel in boodschap als in kleur, maar samen vormen ze een prachtig geheel. Deze keitjes hebben we, samen met vertegenwoordigers van de Huiskamer, verankerd in speciaal ontworpen tegels. Deze tegels dienen als een blijvende herinnering aan ons gezamenlijke streven om een plek te creëren voor iedereen en aandacht te vragen voor eenzaamheid onder inwoners.

Samen aan de slag

Hoewel de onthulling van deze ‘Tour van Verbinding’ tijdens de Week tegen de Eenzaamheid al een bijzonder moment was, kijken we na de officiële opening, terug op een project met diepgaande betekenis voor de inwoners van de gemeente Oldebroek. We geloven sterk in het belang van samenwerking met gemeenten en lokale organisaties om ook maatschappelijke opgaves aan te pakken. Dit project laat zien dat wanneer we de handen ineenslaan, we in staat zijn om blijvende verandering te creëren.

Het Meidoornplein in Wezep is nu niet alleen een prachtige ontmoetingsplek, maar ook een symbool van verbinding voor diverse doelgroepen die te maken hebben met eenzaamheid. Bij NTP zijn we trots dat we deel konden uitmaken van dit inspirerende project en een bijdrage konden leveren.