Skip to content

Nog meer energie bij NTP door de Energiebouwers!

18 oktober 2021

‘Samen delen zorgt voor meer vooruitgang!’

De tweede groep van de Energiebouwers is alweer halverwege het vitaliteitstraject van NTP. De Energiebouwers werken voor zichzelf en met elkaar aan de verbetering van hun energie en gezondheid. Alle medewerkers krijgen de gelegenheid om hieraan mee te doen en samen met een coach en met elkaar hieraan te werken. Afgelopen week vond de terugkombijeenkomst plaats waarbij er ervaringen werden gedeeld.

‘Ik ben me veel bewuster geworden van wat ik eet en hoeveel ik beweeg’ zegt een collega.
Een andere Energiebouwer zegt: ‘Ik vind het volhouden wel echt enorm lastig hoor, ik heb echt een stok achter de deur nodig.’

Saskia, coach en begeleider van het vitaliteitstraject bij NTP vertelt dat het juist om die reden zo belangrijk is om terug te keren bij elkaar en ervaringen te delen. ‘Als je ervaringen deelt en ziet waar valkuilen liggen, kun je daar een volgende keer voor jezelf op inspelen’.

De onderwerpen waar aan gewerkt wordt door de Energiebouwers lopen erg uiteen. Saskia: ‘Bij sommigen gaat het om structureler bewegen, een ander wil juist meer rustmomenten in zijn leven. Maar het gaat ook om zaken als werken aan je zelfbeeld en beter in je vel zitten. En ja, afvallen is voor veel mensen ook een belangrijk item.’

Inmiddels krijgt vitaliteit een steeds grotere plek binnen NTP. Zo is er fruit op de locaties aanwezig, wordt er meer gewandeld tussen de middag. De kantines zijn gepimpt om te stimuleren om samen te lunchen. En er is een grote groep sinds oktober 2018 gestopt met roken door de cursus ‘Ik stop ermee’.

‘Natuurlijk blijft vitaliteit de verantwoordelijkheid van jezelf maar het is prettig dat NTP wel meehelpt om daar aan te werken’ vertelt één van de Energiebouwers.

Een andere collega sluit af: ‘Het mooie is dat het wel echt leeft, we zijn als NTP’ers bewuster geworden van onze gezondheid. Er wordt over gepraat, niet alleen op kantoor maar ook door de directie en in de schaftkeet. Volgens mij zijn we op de goede weg met ons allen’.