Skip to content
Regio Deal Toekomstbestendig Bouwen

Regio Deal Toekomstbestendig Bouwen

26 september 2024

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen heeft de taak om tussen 2022 en 2030 33.000 nieuwe woningen te bouwen. Daarbij is het belangrijk dat deze woningen niet alleen snel worden gerealiseerd, maar ook betaalbaar en toekomstbestendig zijn. Om deze taak te volbrengen is een efficiënte samenwerking van alle partijen in de keten noodzakelijk. NTP heeft de Regio Deal, die deze samenwerking stimuleert, ondertekend en is daarmee officieel partner van het project ‘Toekomstbestendig Bouwen’.

Met het Regio Deal project ‘Toekomstbestendig Bouwen’ zetten we samen een volgende stap naar circulair bouwen en het duurzaam inrichten van openbare ruimtes. Zo werken we toe naar een uniform systeem voor Toekomstbestendig Bouwen, dat door alle stakeholders in onze regio consistent wordt toegepast.

Op dit moment is slechts 12% van de woningbouwprojecten in onze regio circulair, terwijl het doel is om in 2030 voor alle bouwsectoren minimaal 50% circulair te zijn en in 2050 volledig circulair te bouwen. Reden genoeg om hier samen snelheid achter te zetten.

Bij NTP is duurzaamheid erg belangrijk. Circulariteit en de verduurzaming van onze leefomgeving hebben de hoogste prioriteit. We implementeren energie- en grondstofbesparende maatregelen in onze organisatie en projecten. Daarnaast onderzoeken we continu praktische toepassingen voor duurzaamheid. Bij NTP geloven we dat samenwerking een cruciaal onderdeel is van dit proces.

Ben je benieuwd naar onze initiatieven op het gebied van duurzaamheid? Bekijk dan onze pagina over Duurzaamheid.