Skip to content

Van jas tot tas

25 december 2019

VAN WERKKLEDING TOT SPORTTAS

Dit jaar hebben al onze medewerkers een sporttas gevuld met daarin lekkernijen als kerstpakket gekregen. De sporttas is gemaakt door Sheltersuit. 
Sheltersuit is een maatschappelijke organisatie waar 32 mensen werken die allen op hun eigen manier bijdragen aan een betere en mooiere samenleving. Het belangrijkst doel van Sheltersuit is om zoveel Sheltersuits te maken. 

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. En al meer dan een miljoen mensen, vluchtend voor de oorlog in hun thuisland, zochten tot nu toe onderdak op de oostelijke Griekse eilanden. Sheltersuit zag hoe hoog de nood was om deze mensen te helpen en te voorkomen dat deze mensen in de winter sterven van de kou. Sheltersuit ontwikkelde de Sheltersuit als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Sheltersuit vindt dat ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben. De Sheltersuit is een lichtgewicht, winddichte en waterdichte jas en heeft een grote capuchon, een geïntegreerde sjaal, grote zakken en een aanritsbare slaapzak. 

Van vrijwilligers en daklozen, van mensen met een beperking tot vluchtelingen, ze werken allemaal samen om de Sheltersuit te kunnen maken. De verschillende (culturele) achtergronden creëren een unieke dynamiek in de organisatie. Ze maken naast de Sheltersuit ook custom made producten gemaakt van gedoneerde oude materialen. Wij hebben onze oude werkkleding gedoneerd en daar heeft Sheltersuit sportieve tassen van gemaakt. 

Het is een kerstpakket die helemaal bijdraagt aan waar NTP voor staat; in mooie samenwerking met Sheltersuit en onze kledingleverancier BTN is de tas tot stand gekomen. Met het geven van een sporttas hopen we onze eigen mensen te stimuleren energiek en vitaal aan de slag te gaan in 2020. Ook wordt hiermee op een duurzame en circulaire manier met onze oude werkkleding omgegaan; we hebben er een prachtige sporttas voor teruggekregen. 

Doordat we hebben gekozen voor deze mooie samenwerking met Sheltersuit kunnen er weer heel veel nieuwe Sheltersuits gemaakt worden en kunnen daklozen en vluchtelingen in vluchtelingenkampen zichzelf deze winter dag en nacht goed warm houden. Een mooi begin van hopelijk een duurzame samenwerking. 

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond, warm en veilig 2020!