Skip to content

Het NTP-bos

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. We beseffen ons dat we als aannemer een grote voetafdruk hebben maar ook daarom juist het verschil kunnen maken. De verandering naar een duurzame wereld gaat stapje voor stapje en begint bij bewustwording bij ons en bij onze klanten. Om in te spelen op het bewustzijn van onszelf, onze opdrachtgevers maar ook van anderen hebben we ons eigen NTP-bos aangeschaft. Dit is een van de stapjes waardoor duurzaamheid nog beter in ons DNA komt. Waarom we dit bos hebben aangeschaft en hoe we het gaan inzetten, lees je hieronder.

NTP-bos en duurzaamheid

De aankoop van ons NTP-bos sluit naadloos aan bij onze duurzaamheidsgedachte. Deze aankoop is veel meer dan een symbolisch gebaar; het is een tastbare manier waarop we ons inzetten om de natuur te behouden. Het behouden van bosgrond in Nederland is van cruciaal belang voor het behoud van biodiversiteit en het creëren van gezonde ecosystemen. Met deze aankoop verzekeren we niet alleen de bescherming van dit stuk natuur, maar we verbinden onszelf met de natuur en leren ervan. Om inzicht te krijgen in de verschillende boom- en diersoorten die er leven, inventariseert een ecoloog binnenkort ons NTP-bos. Want ook al ligt het bos pal naast de snelweg, de natuur is er alle seizoenen volop in beweging.

We snappen als geen ander dat duurzaamheid verder gaat dan alleen mooie woorden of symbolische daden. Daarom willen we benadrukken dat we gelijktijdig werken aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk op andere gebieden. Onder andere door uitstoot te verminderen en verantwoordelijk om te gaan met grondstoffengebruik. De aanschaf van de bosgrond is dus één van de vele kleine stappen.

Opdrachtgevers, medewerkers en bezoekers

Bovendien is ons NTP-bos een bron van inspiratie en ontspanning voor onze medewerkers, onze opdrachtgevers en andere bezoekers. We moedigen iedereen aan om ons bos te bezoeken voor een fijne wandeling en rustmomenten te ervaren in de natuur.

Dit nieuwe hoofdstuk in onze duurzaamheidsreis laat zien dat we vastbesloten zijn om een blijvende en positieve impact te hebben. Samen kunnen we een verschil maken en een betere toekomst creëren voor onze planeet en de maatschappij. Laten we blijven streven naar een duurzamere wereld, elke dag opnieuw.