Skip to content
Boswinkel Enschede

Boswinkel Enschede

Lopend project
Opdrachtgever Woningbouwvereniging Ons Huis
Start Werkzaamheden Juni 2023
Oplevering Eind 2025

In opdracht van Ons Huis bouwen we aan de nieuwe wijk Ons Boswinkel. Dit doen we samen met Dura Vermeer, Trebbe en Kamphuis.
Boswinkel is een wijk uit de jaren ’50 in West Enschede en stond al geruime tijd op de lijst voor vernieuwing. De nieuwe wijk krijgt in totaal 281 nieuwe woningen. De werkzaamheden zijn gestart in oktober 2022, toen Kamphuis begon met de sloop van de oude woningen. In december 2023 was het gebied volledig vrijgemaakt van de oude bebouwing, vanaf juni 2023 zijn wij al gestart als infrapartner.

Onze taak is om de hele wijk gereed te maken voor zowel bouw als bewoning. Dit houdt in dat we ervoor zorgen dat de grond bouwrijp is. Bovendien nemen we direct de vervanging van de riolering mee. Zo maken we werk met werk en is de wijk ook in de grond vernieuwd. Boswinkel krijgt voor een deel een infiltratieriool wat betekent dat het regenwater niet direct wordt afgevoerd op het riool, maar op een nuttige manier wordt gebruikt. Daarnaast wordt de wijk voorzien van wadi’s en krijgen de parkeerplaatsen speciale grasbetontegels. Op deze manier wordt niet wijk niet alleen duurzamer, maar ook klaar voor de toekomst.

Zodra de nieuwe woningen zijn gebouwd, gaan we verder met het aanleggen van straatwerk en groenvoorzieningen. Kortom, met deze vernieuwing wordt Enschede weer een stukje mooier!

Neem voor meer informatie contact op met
André Sprukkelhorst
Projectleider