Skip to content

Herinrichting Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat Utrecht

Afgerond project Burgemeester Reigerstraat
Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Locatie Burgemeester Reigerstraat
Start Werkzaamheden 01-01-2021
Oplevering maart 2022

Projectomschrijving

De Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat worden opnieuw ingericht. De straten zijn op dit moment vooral ingericht op doorstroming van het verkeer. En nauwelijks op een prettig verblijf. Zo blijkt ook uit feiten en cijfers over de straten. Met de verwachte groei van de stad neemt de druk op deze straten alleen maar toe.

Vandaar dus de veranderingen aan deze straten. De fietsers worden gezien als hoofdgebruiker. De maximum snelheid wordt verlaagd naar 30 km/uur, het aantal fietsparkeerplekken wordt uitgebreid van 400 naar 600 plaatsen. Er komen meer en betere toegankelijke ruimte voor voetgangers. Dan is er veel aandacht voor vergroening en een betere voorziening om regenwater op te vangen en te infiltreren in de bodem

Winkelend publiek en bereikbaarheid

NTP heeft een werkwijze bedacht waarbij de winkels bereikbaar blijven. Op deze manier blijft de omgeving functioneren zodat de belangrijke functie van beide wegen volledig intact kan blijven.

Emissie vrije uitvoering

Gemeente Utrecht vind het belangrijk dat werkzaamheden in de stad geen negatieve impact hebben op de omgeving. Inschrijvers werden dan ook uitgedaagd om ambities hierin te tonen.
NTP werkt voor dit project met materieel dat geen CO2-emissie en nagenoeg geen NOx emissies veroorzaakt.

Fasering

De werkzaamheden Nachtegaalstraat zijn inmiddels afgerond en op dit moment wordt druk gewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Reigerstraat.

Daarnaast heeft gedurende het werk onze buurtbuddy een belangrijke rol. Onze buurtbuddy helpt bij het laden en lossen bij winkels en bewoners en is het eerste aanspreekpunt voor bewoners.

Neem voor meer informatie contact op met
Marcel van der Beek
Uitvoerder