Skip to content
Fasering Mosterdhof

Herinrichting Mosterdhof

Lopend project Mosterdhof
Opdrachtgever Gemeente Westervoort
Locatie Mosterdhof
Start Werkzaamheden Juni 2023
Oplevering December 2023

Wat gaan we doen?

De Mosterdhof in de gemeente Westervoort wordt op dit moment opnieuw ingericht. De huidige verharding is aan vervanging toe, daarnaast wordt het parkeren, dat nu deels langs de weg gebeurt, samengevoegd in de verschillende parkeerhoven. De omgeving wordt groener en klimaatbestendiger door het toevoegen van planten en bomen. Onderdeel van de aanpak van de Mosterdring is het aantrekkelijker en herkenbaarder maken van de twee entrees van de wijk.

Tijdens de werkzaamheden is de Mosterhof afgesloten voor verkeer. Bovendien is er een tijdelijke parkeerplaats ingericht aan de IJsseldijk.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan vooral uit het aanbrengen van verhardingen, inclusief fundering en de voorbereidingen voor het vergroenen van de wijk. De herinrichting van de Mosterdhof begint op 19 juni en duurt ongeveer tot eind december 2023 plaatsvinden. Het project heeft diverse fasen waar omwonenden per brief van op de hoogte worden gesteld. Tijdens de werkzaamheden is het werkvak afgesloten voor verkeer. De parkeerhoven zijn doordeweeks afgesloten en in het weekend zijn ze zoveel mogelijk toegankelijk.

Parkeerhoven

Omdat er een grote kans is dat er vogels aan het broeden zijn in de struiken die worden verwijderd, is besloten om de planning aan te passen en te beginnen bij een andere locatie zodat de vogels ongestoord hun gang kunnen gaan. Wanneer de jonge vogels zijn uitgevlogen, kunnen wij gaan starten met de werkzaamheden en het verwijderen van de struiken. Bewoners worden per brief op de hoogte gesteld.

Informatievoorziening

Voor dit project hebben wij de Omgevingsapp ontwikkelt voor mobiele telefoon of tablet. Hierin leest u alles over de voortgang, de nieuwtjes, planning, omleiding, en nog veel meer. De app is te downloaden via de App Store en Google Play Store, daarnaast kunt u de onderstaande QR code scannen om de app te downloaden.

Heeft u vragen?

Bij de uitvoering proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met onze omgevingsmanager Sandra van Wijnen (06-12245539 of mail naar herinrichtingmosterdhof@ntp.nl). Ook kunt u contact opnemen via de Omgevingsapp “Herinrichting Mosterdhof Westervoort”.

QR code voor de omgevingsapp voor de herinrichting van de Mosterdhof
Neem voor meer informatie contact op met
Edwin Leenders
Projectleider