Skip to content

Herinrichting zomerkade Huizen

Afgerond project Wedekuil
Opdrachtgever Gemeente Huizen
Locatie Wedekuil
Start Werkzaamheden Januari 2022
Oplevering Eind april 2022

projectomschrijving

In 2019 heeft de gemeenteraad van de gemeente Huizen, de kustvisie voor Huizen vastgesteld. Een visie die samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden tot stand is gekomen. Daarin kwam ook naar voren dat een opknapbeurt van de Zomerkade (inclusief de Wedekuil) prioriteit moet hebben. Daarom is dat als eerste opgepakt. Met de plannen die er zijn krijgt het gebied een kwaliteitsimpuls. De herinrichting bestaat onder meer uit aanpassingen in het openbaar gebied, het wijzigen van parkeervoorzieningen, extra ruimte voor terrassen ten behoeve van horeca, het verplaatsen van de bestaande EHBO-post en de aanleg van een zwemsteiger. Het ontwerp hiervoor heeft eerder ter inzage gelegen en is inmiddels vastgesteld.

Op 10 januari zijn wij begonnen met de eerste fase van de reconstructie van de Zomerkade, het gebied bij de Wedekuil. Vanaf die dag is de Zomerkade gesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting van de Zomerkade zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot eind april duren. Over de opeenvolgende fases wordt u ingelicht.

De eerste stappen zijn gemaakt op weg naar een bruisend kustgebied. Een duik van de steiger in de verdiepte zwemplek, een drankje drinken op één van de terrassen, genieten van strand, water en groen. Vanaf 2022 is de Zomerkade ‘the place to be’.

Planning

  1. Fase 1

    Op 10 januari zijn wij begonnen met de eerste fase van de reconstructie van de Zomerkade, het gebied bij de Wedekuil. Vanaf die dag is de Zomerkade gesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting van de Zomerkade zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot eind april duren

Neem voor meer informatie contact op met
Marcel van der Beek
Uitvoerder