Skip to content

HOV Westervoortsedijk – Oude Zevenaarseweg

Afgerond project Westervoortsedijk
Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Locatie Westervoortsedijk
Start Werkzaamheden 4 oktober 2021
Oplevering Juli 2022

Projectomschrijving

In opdracht van de gemeente Arnhem is NTP op 4 oktober gestart met de herinrichting van de Westervoortsedijk, Zevenaarseweg en Oude Zevenaarseweg. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een busbaan, nieuwe bushaltes en vernieuwing van de fietspaden.

Planning

De werkzaamheden zijn in volle gang. De komende tijd worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd. Mocht u liever de omleidingskaartjes bekijken? Die vindt u onder aan de site bij “Verkeerssituatie & omleidingen”

  • 23 mei t/m 1 juli wordt het oude fietspad opgebroken en de aansluiting gemaakt met het nieuwe fietspad. De rijbaan is dan nog afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers rijden in deze fase op de rijbaan.
  • Op 1 juli vanaf 19:00 uur tot 2 juli 19:00 uur wordt de definitieve rijbaan tussen de Zevenaarseweg en de Driepoortenweg gemaakt. Het verkeer rijdt dan in twee richtingen over de zuidelijke rijbaan.
  • Op 2 juli vanaf 19:00 uur t/m maandag 3 juli 19:00 uur is de Westervoortsedijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen de Simon Stevinweg is in twee richtingen bereikbaar.

Groen

Door de werkzaamheden verdwijnen helaas 53 bomen. Gelukkig blijven de karakteristieke bomenrijen grotendeels behouden en worden 77 nieuwe bomen geplant. Ook worden de bermen langs de Oude Zevenaarseweg breder en komt er minder verharding. Hiermee versterken we de groenstructuur en voorkomen we hittestress.

Informatie

Wij delen informatie per brief, via deze website en via de Omgevingsapp. De Omgevingsapp is te vinden in de Google Play Store of de Apple App Store onder de naam “Westervoortsedijk Arnhem”.

Voor vragen, meldingen of klachten kunt u contact opnemen met onze omgevingsmanager Pim Weijs. Hij is te bereiken via telefoon op 06 12 69 78 46 of via email p.weijs@ntp.nl

Neem voor meer informatie contact op met
Pim Weijs
Omgevingsmanager