Skip to content

In Situ bodemsanering in Braunschweig

Afgerond project Braunschweig
Locatie Braunschweig
Start Werkzaamheden 15 mei 2019
Oplevering augustus 2019

Projectomschrijving

In de periode van mei tot augustus 2019 is een innovatieve in situ sanering uitgevoerd van een met olie verontreinigde locatie in Braunschweig.

ISCO ingezet

Als saneringstechniek is ISCO (In Situ Chemische Oxidatie) gekozen, een proces waarbij de verontreinigende stoffen worden geoxideerd door chemische reacties in de ondergrond op gang te brengen.
Voor een snelle afbraak van minerale oliën wordt Fenton’s reagens, een combinatie van waterstofperoxide en een ijzerkatalysator, in de ondergrond geïnjecteerd via injectiefilters. Het proces wordt bewaakt door sensoren en gecontroleerd op basis van de meetgegevens.

Kosteneffectief

In totaal is ongeveer 60 m3 waterstofperoxide geïnjecteerd over 50 injectiepunten. De sanering heeft deels plaatsgevonden onder een gebouw dat momenteel in aanbouw is. De gekozen procedure maakt een snelle en kosteneffectieve sanering van de ondergrondse sanering mogelijk met een minimale aantasting van het bouwproces.

Om in de gestelde doorlooptijd zo effectief mogelijk de benodigde chemicaliën in de bodem te kunnen injecteren maakt NTP gebruik van de in eigen beheer ontwikkelde volautomatische ISCO unit.

Neem voor meer informatie contact op met
Gerard Borggreve
Commercieel directeur In-situ