Skip to content

Meidoornplein Wezep

Afgerond project Meidoornplein
Opdrachtgever Gemeente Oldebroek
Locatie Meidoornplein
Start Werkzaamheden December 2022
Oplevering Oktober 2023

Herinrichting Meidoornplein

In Wezep zijn we in december 2022 begonnen met de werkzaamheden voor de herinrichting van het Meidoornplein om de openbare ruimte aan te passen voor de komst van de nieuwe Lidl en de uitbreiding van de Plus. Ook richten we ons op het verbeteren van de leefbaarheid en het creëren van een prettige omgeving voor de bewoners van Wezep en bezoekers van het winkelcentrum. Het project omvat daarnaast ook de vervanging van de riolering en de aanleg van een infiltratiesysteem om het regenwater op te vangen en te hergebruiken.

Duurzaam gericht

Het ontwerp van het nieuwe plein is in samenwerking met de gemeente en het bouwteam gemaakt en is gericht op duurzaamheid en groen. De keuze voor gebakken stenen als bestrating is bijvoorbeeld niet alleen duurzamer maar draagt ook bij aan de uitstraling van het plein. Het geeft het plein een warmere uitstraling dan beton en past beter bij het groene karakter van de omgeving. Daarnaast zijn er 35 bomen en nieuwe hagen geplant om het groene karakter van de omgeving te behouden.

Nieuwe Lidl en Plus

De oude Lidl wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwe parkeerplaatsen voor de Plus om zo een meer open uitstraling te bieden. Ook zal de Plus een uitbreiding op de bestaande winkel krijgen. De Lidl wordt verplaatst naar waar vroeger de bibliotheek en Rabobank zat.

De werkzaamheden omvatten:

  • Klimaatadaptatie door infiltratie van het regenwater
  • Nieuwe bestrating met gebakken stenen
  • Er wordt vergroend door nieuwe bomen en planten aan te brengen
  • De aanleg van nieuwe parkeerplaatsen voor het winkelcentrum
Neem voor meer informatie contact op met
Gerrit Spaan
Projectleider