Skip to content

Park Bataafse Kamp in Hengelo

Lopend project Bataafse Kamp
Opdrachtgever HK2 Projectontwikkeling en Nijhuis Bouw
Locatie Bataafse Kamp
Start Werkzaamheden 01-03-2021
Oplevering Voorjaar 2023

Projectomschrijving

Een park waar Hengelo trots op kan zijn

Het opnieuw inrichten van het park ‘Bataafse Kamp’ in Hengelo is een project waar in maart 2021 mee zijn gestart. Het belooft één van de mooiste parken van Twente te worden, waarbij de sterke punten van het park in stand blijven maar er enkele nieuwe elementen worden toegevoegd.

Klimaatadaptatie

Dit betekent voor de uitvoering van de werkzaamheden dat we rekening houden met de monumentale bomen en dat er een vernieuwde vijver in het park, compleet met watervalletjes, zal worden aangelegd. Klimaatadaptatie speelt hierin een grote rol. Door het aanleggen van de vijver kan het hemelwater opgevangen worden in het park. Ook de nieuw aan te leggen wadi voorkomt eventueel wateroverlast.

Oude elementen integreren

De bestaande bomen die niet in de plannen meegenomen kunnen worden, krijgen een nieuwe plek op het terrein van de University Twente. In het park komen bijzondere bankjes die opgebouwd zijn van gevelstenen die vroeger zijn gebruikt bij de bouw van de Hengelose School Vereniging. Dit gebouw is inmiddels afgebroken maar de materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt.
Een lange strook aan de kant van de Enschedesestraat wordt iets verhoogd en paden worden opgeknapt en deels verplaatst.

Fase 2

De oplevering van dit eerste gedeelte heeft in de zomer van 2021 plaatsgevonden en het park is inmiddels opengesteld voor publiek.
De afrondende fase van onze werkzaamheden beginnen weer nadat het gebouw nagenoeg gereed is voor bewoning. In deze laatste fase werken we aan de finishing touch van het evenementenveld. Ook maken we nog een aantal looppaden en besteden we aandacht aan de herinrichting van de binnentuin.

De startdatum van deze fase zal naar verwachting rond begin 2023 liggen.

Neem voor meer informatie contact op met
Pim Mulder
Projectleider