Skip to content

Duurzame herinrichting bushalte Rijnstraat

Afgerond project bushalte rijnstraat arnhem
Opdrachtgever Gemeente Arnhem
Locatie bushalte rijnstraat arnhem
Start Werkzaamheden 25 oktober 2021
Oplevering voorjaar 2023

Projectomschrijving

In samenwerking met gemeente Arnhem maakt NTP de bushalte Rijnstraat groener, gastvrijer en koeler. NTP voert vanaf 31 oktober 2022 weer werkzaamheden uit aan de bushalte Rijnstraat.

Wat gaan we doen?
De twee bushaltes Rijnstraat krijgen een groene make-over. De rijbaan is al vernieuwd. Nu gaan we aan de slag met de fiets-en voetpaden, verplaatsen we de trap in de brug naar de oostzijde en komen er bomen, struiken en planten rondom de bushaltes. Zo worden de bushaltes groen en koel in plaats van een versteende hitteplek.

Samen met Stichting ’t Broek Omhoog zijn in de 2e week van november plantenbakken geplaatst van vrijgekomen stoeptegels.

Wanneer?
Deze week zijn we al begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Vanaf maandag 31 oktober gaan we van start met de volledige herinrichting van de bushalte. De werkzaamheden zullen tot het voorjaar 2023 duren.

Wat betekent dit voor u?
Vanaf de start van onze werkzaamheden op 31 oktober zijn de bushaltes Rijnstraat gedurende 5 weken buiten gebruik. Daarnaast worden fietsers vanaf 31 oktober tot half november in verband met het aanpassen van het fietspad omgeleid via de busbaan. Dit wordt begeleid door verkeersregelaars. Vanaf 5 december vinden er werkzaamheden aan het voetpad plaats en worden voetgangers op de brug tijdelijk omgeleid via het fietspad.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07:00 en 17.00 uur. Deze werkzaamheden kunnen tot (geluids)overlast leiden, helaas is dit niet altijd te voorkomen. Hiervoor vragen wij uw begrip en wij zullen proberen de overlast tot een minimum te beperken. Kijk voor actuele informatie op www.ntp.nl/rijnstraat.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Lars Driessen van NTP op telefoonnummer 06-82495148 of via l.driessen@ntp.nl.

Dit deden we vorig jaar in het najaar al!

Neem voor meer informatie contact op met
Rob van Moerkerk
Directeur
Neem voor meer informatie contact op met
Lars Driessen
Uitvoerder