Skip to content
Rotonde Elspeet

Rotonde Elspeet

Afgerond project Uddelerweg
Opdrachtgever Gemeente Nunspeet
Locatie Uddelerweg
Start Werkzaamheden Oktober 2023
Oplevering December 2023

In oktober zijn we gestart met de werkzaamheden aan de Uddelerweg in Elspeet. Hier hebben we, in opdracht van de gemeente Nunspeet een nieuwe rotonde aangelegd. Het doel is een veilige en overzichtelijk toegang naar het nieuwe bedrijventerrein.

De aanleg van deze rotonde is onderdeel van de eerste fase van de ontwikkeling Bedrijventerrein Elspeet. Maar is ook bedoeld als ontsluiting van de supermarkt en de bakkerij. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via www.nunspeet.nl/bedrijventerreinelspeet. Hier staat ook het voortraject beschreven en de volgende fasen.

De rotonde in Elspeet is aangelegd tussen de inrit van de Plus supermarkt/Bakker Piet en de kruising met de Heetkamp-Kleine Kolonieweg.

De rotonde in aangelegd in het leefgebied van de das. Om de habitat van de das zo min mogelijk te verstoren is een nieuwe dassentunnel aangebracht met een geleidend raster. Pas daarna zijn we gestart met de werkzaamheden aan de rotonde. Maar ook met het bouwrijp maken van het eerste deel van het toekomstige industrieterrein.

Om de verkeersstromen zo min mogelijk te verstoren, is gebruik gemaakt van een gefaseerde aanpak.

Het doorgaande verkeer op de Provinciale weg werd omgeleid via een bypass en een tijdelijke VRI langs het werk. Deze werkmethode heeft ervoor gezorgd dat de rotonde in één werkgang kon worden aangelegd. In de laatste fase is de weg een aantal dagen volledig afgesloten voor autoverkeer, zijn de laatste fietspaden aangelegd en zijn de deklagen en markeringen aangebracht.

De werkzaamheden aan de rotonde zijn op 8 december gereed en de rotonde wordt dan volledig in gebruik genomen door het verkeer.