Skip to content
Rotonde Hardenberg

Rotonde Hardenberg

Lopend project Bruchterweg 41
Opdrachtgever Gemeente Hardenberg
Locatie Bruchterweg 41
Start Werkzaamheden April 2024
Oplevering Mei 2024

Op 2 april zijn we gestart met onze werkzaamheden aan de rotonde Europaweg-Bruchterweg-Witte de Withstraat in Hardenberg. Deze rotonde is onderdeel van een belangrijke toegangsroute naar het centrum. Uit alle richtingen van Hardenberg komen hier dagelijks veel verkeerstromen samen. Van fietsers die een boodschap willen doen, tot aan scholieren die per fiets naar school gaan en van autoverkeer uit de woonwijken tot landbouwvoertuigen en vrachtwagens die komen laden en lossen.

Wat gaan we doen?

De grote hoeveelheid verkeer op deze rotonde vraagt ook voldoende ruimte. Vooral fietsers hebben op dit moment geen veilige plek. Het fietspad grenst rechtstreeks aan de rijbaan, waardoor er met regelmaat gevaarlijke situaties ontstaan. De gemeente Hardenberg heeft daarom besloten om de indeling van deze rotonde aan te pakken. NTP is gekozen om deze werkzaamheden uit te voeren.

Om fietsers op de rotonde meer ruimte te bieden, plaatsen we het fietspad verder van de rijbaan af. Het fietspad komt hiermee dichter bij de omliggende gebouwen te liggen. Hierdoor is de rotonde voor gemotoriseerd verkeer beter te overzien. De rijbaan voor autoverkeer op de Europaweg, Bruchterweg en de Witte de Withstraat blijft (bijna) op dezelfde plek liggen.

Planning rotonde hardenberg

De werkzaamheden op de rotonde duren tot 17 mei 2024. Tot die tijd werken we in twee verschillende fases aan dit project:

Fase 2 | 9 april t/m 17 mei 

Vanaf 9 april werken we aan de rotonde. Hiervoor gelden de volgende routes en afsluitingen: 

  • Het gedeelte van de Europaweg richting Bruchterweg-Lage Doelen blijft in deze periode in twee richtingen bereikbaar. Het centrum blijft hierdoor bereikbaar.  
  • De Witte de Withstraat en de Bruchterweg (richting Willebrandt van Oldenburgstraat) zijn afgesloten.  
  • De parkeergarage van de gemeente Hardenberg blijft open voor verkeer. Verkeer dat uit de parkeergarage komt, kan de parkeergarage rechtdoor via de Koppellaan verlaten.  

Om het verkeer goed te begeleiden, zetten we tijdelijke verkeerslichten en verkeersregelaars in.

Communicatie met de omgeving

Op de hoogte blijven van onze werkzaamheden? Download de Omgevingsapp Rotonde Bruchterweg-Europaweg van NTP via de App Store of Google Play. Wekelijks delen wij informatie over de werkzaamheden via de Omgevingsapp.   

Omleidingsroute rotonde Hardenberg