Skip to content

Stadsentree Wierdenstraat Almelo

Afgerond project Wierdensestraat 10
Opdrachtgever Gemeente Almelo
Locatie Wierdensestraat 10
Start Werkzaamheden Januari 2023
Oplevering Juni 2023

STADSVERNIEUWING

In de gemeente Almelo zijn we in januari van 2023 begonnen met onze werkzaamheden voor het stadsvernieuwingsproject ‘Stadsentree Wierdensestraat’.
Hier kunnen we door het gebruik van nieuwe technieken en slimme oplossingen bijdragen aan het verduurzamen en vergroenen van dit gedeelte van het Centrum van Almelo.

KLIMAATADAPTIEF

Na het opbreken van de bestaande asfaltverhardingen gaan we een nieuw regenwaterriool met bergingsfunctie aanleggen.
Als er door klimaatverandering meer hemelwater valt, wordt het overtollige water opgeslagen en het risico op overstroming beperkt. Dit systeem genaamd Rockflow, zorgt er voor dat het opgevangen water in drogere periodes weer in de bodem komt.
In het nieuwe plan wordt het aantal parkeervakken voor de stadsbussen gehalveerd, zodat er o.a. ruimte ontstaat voor extra groenvakken. Dit geeft de entree na voltooiing meer groen en is daardoor ook klimaatrobuuster.
Door het plaatsen van houten banken en gebruik van straatbakstenen voor de pleinen, voetpaden en rijbanen, wordt de inrichting gelijk aan die van het stadscentrum van Almelo.

OMGEVINGSAPP

Speciaal voor dit project hebben wij de ‘stadsentree wierdensenstraat’ bouwapp ontwikkeld voor mobiele telefoon of tablet. Hier leest u alles over de voortgang, nieuwtjes, planning, omleidingen en eventuele hinder.

Neem voor meer informatie contact op met
Henk Bos
Omgevingsmanager