Skip to content

Emissieloze asfaltproductie

Ca. 99% van het Nederlandse asfalt wordt in de asfaltcentrale met een enorme hoeveelheid gas opgewarmd tot 140 of 180 graden. Een enorme uitstoot met een negatief effect op ons klimaat als gevolg. Tijdens deze afstudeeropdracht ga jij onderzoeken of het mogelijk is om de eerste emissie-loze asfaltcentrale te realiseren!

Omschrijving case:
NTP heeft in de gemeente Ommen een asfaltcentrale. Het hiernaast gelegen terrein bevat een flinke hoeveelheid zonnepanelen en daarnaast beschikt het over stortgas afkomstig uit een voormalige vuilstort.

Jij gaat (in samenwerking met onze medewerkers) onderzoeken of het mogelijk is om met behulp van de zonnepanelen de asfaltcentrale op waterstofgas en/of stortgas te laten draaien en hoe dit zou moeten worden aangevlogen.

Ook kun je onderzoeken welke subsidies hiervoor beschikbaar zijn en of er misschien nog aanvullende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een windmolen, nodig zijn.
Gezien de omvang van dit project is het denkbaar om dit onderzoek in verschillende delen uit te voeren zodat je je als onderzoeker kunt focussen op één deel en je meer waarde uit je onderzoek haalt. We staan nu nog aan het begintraject en er is nog geen onderzoek in deze richting gestart. Dus alle opties liggen nog open!

Een concreet project dat NTP ook graag wil realiseren en daarom des te interessanter om als onderzoeker aan mee te werken en bij te dragen!

Neem voor meer informatie contact op met
Gerhard Weitkamp
Directeur vestiging Hattem