Skip to content

Nul op de meter

Echt duurzaam asfalt bestaat niet, tenminste tot nu nog niet. Jij kunt hier iets aan veranderen. Help mee om het ultieme asfalt te ontwerpen en stort je in de wereld van MKI’s, asfaltcentrales, steengroeven en oliehandel!

NTP is voortdurend bezig om haar asfaltmengsels te verduurzamen. Zo hebben we Grasfalt 1.0 en 2.0 bedacht waarmee we met olifantsgras bitumen vervangen.
We zijn nu zover dat we voor het maken van asfalt geen bitumen meer nodig hebben en deze kunnen vervangen door volledig biologisch samengestelde materialen! Een mooie stap maar helaas hebben we ook met deze mengsels nog steeds een negatieve impact op ons milieu.

Het merendeel van ons asfalt wordt nu nog tot hoge temperaturen opgewarmd waardoor we veel gas benodigd hebben en we hierdoor ook zorgen voor een flinke uitstoot van CO2.

Hier willen wij vanaf.

We onderzoeken meerdere wegen om de uitstoot te verlagen. Zo brengen we ons percentage hergebruik elk jaar een stuk omhoog, experimenteren we met lagere opwarmingstemperaturen en zijn we in gesprek om duurzamere energiebronnen aan te boren.

Tijdens je afstudeeronderzoek ga je vanuit ons huidige standpunt onderzoeken wat er in de markt beschikbaar is en welke paden we nog niet hebben bewandeld. Vervolgens ontwerp je samen met onze asfalttechnologen en de kwaliteitsafdeling een nieuw asfaltmengsel dat ons weer een stapje dichterbij onze doelstelling brengt om uiteindelijk nul op de meter asfalt te genereren.

NTP werkt vanuit Hattem, Enschede en Zevenaar aan het duurzaam en veilig aanleggen, verbeteren en vernieuwen van onze infrastructuur. Wij doen dit met meer dan 240 medewerkers, samen met onze vaste partners, onze klanten en onze projectomgeving. Vooral samenwerken van begin tot eind is iets waar wij en onze klanten erg enthousiast over zijn.
We hebben een eigen ontwerpbureau (ORBIS) waarmee wij samen met onze werkvoorbereiders en uitvoerders al aan de voorkant het verschil maken!

Neem voor meer informatie contact op met
Gerhard Weitkamp
Directeur vestiging Hattem