Skip to content

‘Ik heb een enorm leuke en vooral leerzame stageperiode achter de rug

‘Het was dus een mooie kans voor mij om de vele theoretische kennis die ik op de studie vergaard had in de praktijk te zien.’

Ik ben Sem Schrooten (18 jaar). Ik zit op dit moment in het 2de jaar van de opleiding civiele techniek aan de HAN. Van eind september tot begin november heb ik tien weken met veel plezier stage mogen lopen in de uitvoering bij NTP. Gedurende deze stage heb ik de dingen die ik tijdens mijn opleiding op papier geleerd heb in het echt kunnen zien. Waardoor ik de theorie veel beter begrijp.

Ik was voornamelijk bezig op het project Schuytgraaf te Arnhem. Op dit project werden bijna alle aspecten van de wegenbouw gerealiseerd. Dit was dus een mooie kans voor mij om de vele theoretische kennis die ik op de studie vergaard had in de praktijk te zien. Op dit project werd ik erg goed begeleid door zowel de uitvoerder als de grondwerkers en kraanmachinisten buiten. Elke vraag die ik stelde werd met veel enthousiasme beantwoord. Hierdoor voelde ik mij niet bezwaard om alles wat mij onduidelijk was te vragen.


Gedurende mijn stage heb ik veel met de uitvoerder in de keet meegekeken. Ik moest bijvoorbeeld helpen met hoeveelheden van een tekening uitrekenen en vervolgens berekenen hoeveel er vervolgens ingekocht moest worden. Maar ook aan de administratieve kant van het uitvoerderschap heb ik veel taken mogen verrichten; het verwerken van bonnen, het bijhouden van het dagboek en het opstellen van termijnstaten waren regelmatige werkzaamheden die ik mocht verrichten.


Buiten de keet heb ik ook veel mogen meewerken. Zo heb ik tijdens mijn stage een aantal dagdelen meegeholpen met een grondwerker of met een stratenmaker. Dit heeft mij goed geholpen met het inzicht krijgen in bijvoorbeeld de manier hoe iets gemaakt wordt, of hoe lang iets duurt. Ook vond ik het fijn dat er tijdens mijn stage goed naar mijn wensen geluisterd werd. Als ik bijvoorbeeld graag meewilde naar een bouwvergadering was dit altijd mogelijk. Maar ook het meegaan naar andere projecten om eens te kijken hoe het er daar aan toe gaat was geen probleem. Concluderend, heb ik een enorm leuke en vooral leerzame stageperiode achter de rug waar ik met veel plezier op terug zal kijken.

Damion

Stagiair

‘Bij NTP kies je voor een leerzame en interessant stageperiode’

Niels

Stagiair

“Wat mij het meest aanspreekt aan NTP is dat het geen gigantische organisatie is, maar het wel alle aspecten van de infra-sector in eigen huis heeft.”

Niels werkt en leert bij NTP. Zo doet hij 4 dagen per week praktijkervaring op en studeert hij daarnaast 1 dag Civiele Techniek.

Stage of afstuderen bij NTP

Bij NTP zijn we actief op veel verschillende vakgebieden zoals wegenbouw, milieu maar ook op het gebied van duurzaamheid, innovatie, HR, ICT en communicatie.

Binnen NTP zijn er daarom veel mogelijkheden om stage te lopen of af te studeren. Wil je meer informatie? Lees dan hier meer! Of neem contact met ons op.

Neem contact op