Skip to content
Werkzaamheden aan de Minister Loudonlaan

Herinrichting Minister Loudonlaan

Lopend project Minister Loudonlaan
Opdrachtgever Gemeente Enschede
Locatie Minister Loudonlaan
Start Werkzaamheden April 2024
Oplevering December 2024

In opdracht van de gemeente Enschede zijn we gestart met de herinrichting van de Minister Loudonlaan in Enschede. Dit project is onderdeel van GroenBlauw Twekkelerveld waarbij wateroverlast in delen van de wijk aangepakt wordt. Ook hittestress en droogte wordt tegengegaan en biodiversiteit gestimuleerd.

Wat gaan we doen in de minister Loudonlaan?

We gaan bezig met het vervangen van het bestaande gemengde riool. Dit wordt een gescheiden systeem met een vuilwater- en een hemelwaterriool. Hierdoor wordt regenwater niet direct meer op het riool geloosd maar gebruikt op plekken waar het nodig is. Daarbij vervangen we de huisaansluitingen, brengen we nieuwe parkeer en groen vakken en komt er nieuwe verharding op de rijbaan.

Fasen Minister Loudonlaan

Dit project wordt in drie fasen uitgevoerd. Fase 1 en 2 zijn voor de bouwvak afgerond. Dit is de kruising Goolkatenweg tot en met Groen van Prinstererlaan en de Minister Loudonlaan tot de kruising Doctor Schaepmanlaan. Met de laatste fase starten we na de bouwvakvakantie. Dit is de Kruising Doctor Schaepmanlaan –tot de Tubantiasingel.

GroenBlauw Twekkelerveld

Twekkelerveld is een van de lager gelegen wijken in Enschede. Wanneer het hard regent, stroomt water vanuit de andere wijken hiernaartoe. Een aantal straten in Twekkelerveld komt dan onder water te staan. Met het project GroenBlauw Twekkelerveld wordt dit aangepakt. Nieuwe riolering en een nieuwe beek bieden ruimte om water tijdelijk op te slaan en af te voeren.

Vragen?

Heeft u een vraag over het project of de werkzaamheden? Neem gerust contact op met onze omgevingsmanager Ankie Wessel. Haar mailadres is a.wessel@ntp.nl en haar telefoonnummer is: 06 – 20 52 58 52.