Skip to content

‘Deze stage bevestigd nog een keer dat ik het juiste vak heb gekozen’

‘Iedereen wil elkaar helpen om tot een beter resultaat te komen. Dat is een hele hoop waard’

Maak kennis met Niels Vliek (20 jaar), derdejaars student Civiele Techniek aan Windesheim in Zwolle. Wij bezochten hem in Soest-Zuid, want hij is druk bezig met zijn stage. Als we binnenkomen in de keet worden we vriendelijk begroet. Het voelt alsof Niels al jaren bij ons werkt. Zo voelt het voor hem ook. ‘De tijd vliegt voorbij, ik ben al acht weken aan de slag en voel me al een vast onderdeel van de groep. Eerst heb ik een week meegelopen op kantoor en daarna ben ik naar dit project gegaan in Soest-Zuid.’

Niels heeft kennisgemaakt met NTP tijdens een bedrijvenmarkt op het Windesheim. ‘Tijdens de bedrijvenmarkt heb ik meerdere bedrijven gesproken. Bij NTP voelde het gelijk goed. Daarna ben ik op gesprek gegaan en dat versterkte mijn gevoel, waardoor ik besloten heb om stage te lopen bij NTP. Die keuze bevalt nog steeds goed.’

Teamwork

In opdracht van de gemeente Soest zijn we bezig met het project: ‘’Herinrichting en rioolrenovatie diverse 30 km/uur wegen in Soest Zuid’’. Niels houdt zich bezig met verschillende taken bij dit project. ‘Ik kreeg een aantal vaste taken en die zijn steeds verder uitgebouwd. Ik mocht me naast de vaste taken ook bezighouden met een manier om bepaalde hoeveelheden uit het project inzichtelijk te maken. In overleg met het team heb ik een format gemaakt dat voor iedereen werkbaar is. Zo heb ik snel contact gemaakt en leerde ik iedereen kennen. Door het realiseren van het format was ik direct verbonden met het team.

Het is een leuke groep waar ik mee samenwerk. Iedereen wil elkaar helpen om tot een beter resultaat te komen. Dat is een hele hoop waard’, vertelt Niels.

Leerzame stage

Het is een uitdagend project. In totaal zijn we nu op drie straten aan het werk. Dit vereist een goede planning. Niels heeft een interessante stage als assistent uitvoerder, maar wat is het allermooiste tot nu toe? ‘Ik denk het werken met GPS, de ontwerptekeningen en natuurlijk het format dat ik heb gerealiseerd om de hoeveelheden bij te houden. Ik heb het echt naar mijn zin en vind het heerlijk om buiten aan het werk te zijn. Deze stage bevestigd nog een keer dat ik het juiste vak en de juiste specialisatie heb gekozen.’

Damion

Stagiair

‘Bij NTP kies je voor een leerzame en interessant stageperiode’

Niels

Stagiair

‘Wat mij het meest aanspreekt aan NTP is dat het geen gigantische organisatie is, maar het wel alle aspecten van de infra-sector in eigen huis heeft.’ Niels werkt en leert bij NTP. Zo doet hij 4 dagen per week praktijkervaring op en studeert hij daarnaast 1 dag Civiele Techniek.

Sem

Stagiair

‘Ik heb een enorm leuke en vooral leerzame stageperiode achter de rug’ Gedurende mijn stage heb ik veel met de uitvoerder in de keet meegekeken. Ik moest bijvoorbeeld helpen met hoeveelheden van een tekening uitrekenen en vervolgens berekenen hoeveel er vervolgens ingekocht moest worden.

Stage of afstuderen bij NTP

Bij NTP zijn we actief op veel verschillende vakgebieden zoals wegenbouw, milieu maar ook op het gebied van duurzaamheid, innovatie, HR, ICT en communicatie.

Binnen NTP zijn er daarom veel mogelijkheden om stage te lopen of af te studeren. Wil je meer informatie? Lees dan hier meer! Of neem contact met ons op.

Neem contact op